Visbility menu
  • Test
  • Test
Novi Sad, Srbija, 28/05/2018
vesti

U Novom Sadu održan skup članova RCSEE i BSN u kompaniji Novatronic

“Proizvodnja i plasman inovativnog i inteligentnog proizvoda na inostrana tržišta” bila je tema majskog skupa članova RCSEE i BSN koji su doputovali u Novi Sad da bi se upoznali za proizvodima člana Klastera železnica za jugoistočnu Evropu (RCSEE), kompanije Novatronic, koja sve više izvozi svoje proizvode na bazi najsavremenijih tehnologija (led info display) na tržišta EU.

Goste iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Makedonije najpre je, u ime domaćina, pozdravio Novak Krstić, generalni direktor kompanije Novatronic. On je upoznao prisutne sa istorijatom, proizvodima i poslovnim aktivnostima svoje kompanije.

Potom je Milan Vučković, u ime RCSEE i BSN, pozdravio prisutne naglasivši, pri tome, da je od izuzetne važnosti izvozna orijentacija domaćih malih i srednjih preduzeća u regionu koja time može da garantuje dalji razvoj i ublaži negativni trend odlaska stručnih i zanatskih kadrova iz Srbije i celog našeg regiona.

Aleksandar Kravić, Gradski sekretar za saobraćaj i puteve grada Novog Sada, pozdravio je takođe prisutne u ime svoje institucije rekavši da ovaj grad ima razloga da bude ponosan na ovakve kompanije i da treba da im pruži podršku u daljem razvoju tamo gde je to moguće.

Koordinator klastera železnica za jugoistočnu Evropu, Dragoljub Rajić, predstavio je najvažnije predstojeće aktivnosti Klastera do maja naredne godine među kojima se, po važnosti, izdvajaju umreženje pet klastera železnice na sajmu InnoTrans u Berlinu, oktobarski seminar u organizaciji RCSEE u Slavonskom Brodu, veliki novembarski skup u Beogradu sa brojnim gostima pet evropskih klastera železnice kao i drugi po redu sajam saobraćajne i železničke tehnologije u jugoistočnoj Evropi 8. i 9. maja 2019. u Beogradu pod nazivom SEE Mobility 2019. Takođe, Dragoljub je predstavio i aktivnosti oko projekta PERES koji finansira Evropska komisija i koji za cilj ima medjusobno umrežavanje kompanija iz Evrope i njihov zajednički organizovani izlazak na jedno veliko vanevropsko tržište čiji je odabir upravo u toku.

Gosti su, takođe, imali prilike da vide najznačajnije proizvode Novatronica, među kojima se nalaze i info table najnovije generacije za urbane sredine na bazi Elektronskog papira.

Nakon toga, svi gosti preselili su se u poznati novosadski restoran na Dunavu, “Bata Pežo”, gde im se obratio, u ime Gradske uprave za saobraćaj i puteve Novog Sada, Đorđe Basrić kao i dr Said Hosseini, predsednik Srpsko-iranske privredne komore.

Svi gosti dobili su, potom, individualnu priliku da predstave sebe i svoje firme i institucije kako bi međusobno umrežavanje bilo što uspešnije. Događaj su, pokraj lepog plavog Dunava, i ovaj put ulepšali novosadski tamburaši.