Visbility menu
  • Test
  • Test
Beograd, Srbija, 01/06/2021
vesti

Sajam SEE Mobility 2021 biće održan 15-17. septembra u Beogradu i Kragujevcu

Treći regionalni sajam saobraćajnih tehnologija South East Europe Mobility 2021. održaće se pod sloganom „The new acceleration for Western Balkans“ i staviti akcenat na oporavak dobavljača železničke i transportne industrije i niz infrastrukturnih projekata u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i drugim zemljama regiona u postCovid periodu. 

Planirano je da ovogodišnji sajam ima dva dana izložbenog programa u novobeogradskom Hotelu Jugoslavija i još jedan dodatni dan tokom koga će se za izlagače sajma i goste iz inostranstva organizovati poseta najvećem industrijskom parku za kompanije iz železničke/aero industrije u jugoistočnoj Evropi – MIND Parku u Cerovcu kod Kragujevca, gde je planiran i dodatni B2B susret sa tamošnjim proizvodnim kompanijama.

Zbog izostanka poslovnih skupova i smanjene privredne aktivnosti u prethodnih 15 meseci, za sajam već sada vlada značajno interesovanje, pa će neke od vodećih evropskih kompanija biti prisutne u formi sponzora i izlagača, kao i zamašan broj malih i srednjih preduzeća iz Srbije i regiona.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije je počasni pokrovitelj SEE Mobility 2021

Generalni sponzor sajma je najbrojniji svetski klaster kompanija železničke industrije Rail Alliance iz Ujedinjenog kraljevstva, zajedno sa Univerzitetom u Birminghamu i njegovim vodećim svetskim Centrom za železnička istraživanja i edukaciju (BCRRE).

Zlatni sponzori su Deutsche Bahn Inženjering i Konsalting (Nemačka), Thales (Austria), Altpro (Hrvatska), MIND Park (Milanovic Industries Group, Srbija) i Darpol sp. (Poljska).

Srebrni sponzori su MV Automation (Nemačka) i ELNOS BL (Bosna & Hercegovina i Srbija)

Internacionalni medijski partner je Railway Gazette International

Učešće na sajmu u vidu izlagača i posetilaca najavile su i druge firme iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nemačke, Ujedinjenog kraljevstva, Poljske, Rusije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Španije, Švajcarske, Slovačke, Češke, Rumunije, itd.

Više informacija o SEE Mobility 2021 može se pronaći na web adresi http://see-mobility.com/