Visbility menu
  • Test
  • Test
Berlin, SR Nemačka, 11/03/2016
vesti

Predstavnici BSN u poslovnoj poseti Nemačkoj

U okviru svoje višednevne poslovne posete SR Nemačkoj početkom marta, predstavnici BSN-a, Dragoljub Rajić i Milan Vučković, posetili su nemačku kompaniju Berghof Automation GmbH, čiji je predstavnik učestvovao u radu Regionalne konferencije o železnicama koju smo organizovali krajem prošle 2015. godine.

Naše predsatvnike tom prilikom primili su gospodin Dietmar Sieland, direktor Direkcije kompanije Berghof u Mühlhausenu i gospodin Gunar Boegner, direktor prodaje.

Predstavnici kompanije Berghof Automation ljubazno su omogućili našim predstavnicima da izbliza vide pogone nekih kompanija Nemačkih železnica (DB) sa kojima ova firma već dugi niz godina uspešno sarađuje. Naime, DB već izvesno vreme primenjuje nekoliko rešenja kompanije Berghof u železničkoj industiji koji joj, i pored toga što je veliki sistem, time omogućuju veću sigurnost, efikasnost, uštedu i organizaciju u procesu rada.

Tako su Dragoljub Rajić i Milan Vučković imali prilike da vide kako u praksi funkcioniše intermodalni pretovarni kontejnerski terminal u mestu Grossbeeren (vlasništvo kompanije DUSS mbH kao dela DB) koji, zapravo, predstavlja kapiju za prevoz robe ka Berlinu i istočnoj Evropi.

Istog dana posećen je i drugi DUSS intermodalni terminal blizu Lajpciga u regionu Sachsen.

Narednog dana naši predstavnici dobili su mogućnost da posete pogon za održavanje vagona DB (Deutsche Bahn) u Frankfurtu/M.

Nakon toga domaćini iz kompanije Berghof organizovali su za naše predstavnike i posetu velikom i modernom pogonu za remont i održavanje lokomotiva u gradu Dessau u istočnom delu SR Nemačke.

Puni pozitivnim impresijama ove posete naši predstavnici bili su prezadovoljni mogućnošću da se upoznaju sa modernim tehnologijama i IT rešenjima koji su u primeni na svim destinacijama koje su obišli.

Svakako da je putovanje i obilazak pomenutih destinacija bilo korisno sa više aspekata, s obzirom da kompletnom sistemu železnica u našem regionu predstoje godine velike obnove i revitalizacije kako bi i naše nacionalne i privatne kompanije uhvatile korak sa organizacionim i tehnološkim napretkom koji se nalazi još uvek daleko pred nama.

Ujedno je ovo bila mogućnost za povezivanje sa značajnim nemačkim kompanijama koje su pokazale interes ne samo za aktivnostima našeg udruženja, već i konkretno umrežavanje sa našim članovima.