Visbility menu
  • Test
  • Test
Beograd, 21/11/2016
vesti

Opterećenje zarada mora da se smanji

Mreža za poslovnu podršku, nastavila je sa svojim aktivnostima na obaveštavanju nadležnih državnih institucija, stručne i šire i javnosti o potrebi smanjenja nameta na zarade, kako bi se rasteretilo poslovanje domaćih firmi, omogućilo početnicima u biznisu da “startuju” sa manjim optereenjima, smanjila siva ekonomija i značajno uticalo na smanjenje nezaposlenosti.

Prilog Radio televiziije Srbije o potrebi smanjenja poreza i doprinosa na zarade
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/2534302/kako-do-smanjenja-nameta-na-zarade-uz-stabilnu-drzavnu-kasu.html

Premijer Republike Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da je država spremna da u narednih godinu dana razmotri zahteve privrede za smanjenjem poreza i doprinosa i da smatra da je to potrebno, čim se budu stvorili uslovi i državni deficit konsoliduje.

BSN će nastaviti da snagom argumenata vodećim političarima i institucijama u zemlji objašnjava koji sve pozitivni rezultati mogu da proisteknu iz smanjenja opterećenja zarada za koje se u poslednjim anketama sprovedenim u privredi tokom 2015. i 2016. godine izjasnilo preko 75 odsto privrednika.

Zato pozivamo članove BSN i sve ostale predstavnike velikih, srednjih i malih preduzeća da nam se pridruže u predstojećim aktivnostima koje imaju za cilj da ohrabre nadležne da se posle više od 10 godina čekanja i neispunjenih najava nekoliko ministara privrede, konačno odluče na ovaj neophodni korak.