Visbility menu
  • Test
  • Test
Beograd, 24/08/2015
vesti

Novi direktori sistema železnica u Srbiji

Vlada Republike Srbije je imenovala direktore tri nova privredna društva, nastala razdvajanjem funkcija Železnica Srbije.

Za generalnog direktora kompanije za upravljanje železničkom infrastukturom, “Infrastruktura železnice Srbije” imenovan je Goran Maksić, donedavni direktor Direkcije za infrastrukturu u Železnicama Srbije. Milan Šegan i Dušan Garibović imenovani su za izvršne direktore te kompanije.

U kompaniji za železnički prevoz robe, “Srbija kargo” imenovani su Miroljub Jevtić za generalnog direktora i Zvezdan Pavićević i Radoljub Gemaljević za izvršne direktore. Miroljub Jeftić je prethodno bio zamenik generalnog direktora Milanka Šarančića u Železnicama Srbije, kao i generalni direktor Instituta “Kirilo Savić”, a na ovu poziciju je došao kao savetnik ministarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Jugoslav Jović je imenovan za generalnog direktora kompanije za železnički prevoz putnika “Srbija voz”, dok su za izvršne direktore te kompanije imenovane Vesna Brajović i Vesna Radosavljević. Jović je ranije bio zamenik direktora Direkcije za prevoz robe.

U holding kompaniji “Železnice Srbije” generalni direktor ostaje Miroslav Stojčić.