Visbility menu
  • Test
  • Test
Skoplje, 23/02/2015
vesti

Mreža za poslovnu podršku održala sastanak sa Savezom privrednih komora Makedonije

Tročlana delegacija BSN-a je 20. februara 2015 godine u Skopju održala sastanak sa predstavnicima Saveza privrednih komora Makedonije, dogovorivši saradnju dve organizacije, u cilju jačanja trgovine i ekonomske saradnje članova dva udruženja.

Dve organizacije su tom prilikom potpisale Memorandum o saradnji, koji predviđa saradnju dve organizacije u aktivnostima od obostrane koristi, razmenu znanja i informacija i zajedničko sprovođenje projekata od interesa za obe strane. Ispred Saveza privrednih komora Makedonije sporazum je potpisao Izvršni direktor, Mitko Aleksov, dok je ispred Mreže za poslovnu podršku potpisnik bio Dragoljub Rajić.

Pored potpisivanja sporazuma, dve organizacije su dogovorile podršku Saveza privrednih komora Makedonije predstojećoj regionalnoj konferenciji železnicama u Beogradu, 22. aprila, u čijem radu će učestvovati i makedonski predstavnici iz oblasti železnica.

Konačno, dve organizacije su u načelu dogovorile poslovnu posetu privrednika iz Srbije Skopju, koja bi se održala krajem septembra u zajedničkoj organizaciji Saveza privrednih komora Makedonije I BSN-a, a tokom koga bi se sagledala aktuelna privredna razmena dve zemlje, ali i ispitale mogućnosti za unapređenje saradnje obe zemlje sa tržištem Evropske Unije.

IMG_6541 IMG_6532