Visbility menu
  • Test
  • Test

Dušan Korunoski

Dušan Korunoski

Dušan Korunoski ima karijeru započetu 1986. godine. Tokom karijere je radio kao novinar, izdavač, preduzetnik, menadžer, konsultant, start-up menadžer, trener i savetnik u mnogobrojnim industrijskim granama. Ima iskustva u novinarstvu, izdavaštvu, vođenju proizvodnje i konsaltingu, kao i u autoindustriji, industriji građevinskih materijala, franšizingu, logistici i distribuciji. Bio je direktor više preduzeća u različitim industrijama, direktor fabrike, direktor prodaje i marketinga, kao i generalni sekretar i direktor Unije Poslodavaca Srbije ali i savetnik ministra Privrede.

U poslednjoj deceniji svoje znanje i  iskustvo kondenzuje u zastupanju poslovne zajednice i u borbi za bolje uslove poslovanja kroz kreaciju zakonskih i administrativnih mera. Ove aktivnosti sprovodio je kroz Uniju Poslodavaca Srbije, Ministarstvo Privrede Srbije, Ujedinjene Nacije (UNECE i ILO)i Mrežu Poslovne Podrške.

„Kriv“ je kreaciju i implementaciju ideje o napretku Srbije na „Doing business“ rang listi Svetske Banke, za Uredbu Vlade Srbije za podršku audiovizuelnim industrijama (privlačenje investicija iz inostranstva u filmsku industriju u Srbiji) kao i za poslednju Strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća (MSP) Srbije.

Formalno je obrazovan kao diplomirani inženjer arhitekture, sa specijalizacijom urbanog i gradskog planiranja i razvoja.